How you have helped: Mr & Mrs Parfett

Tarn Hows visitor centre © National Trust

Tarn Hows visitor centre

Project:
Funding an environmentally-friendly visitor reception
Location:
Tarn Hows

'We have always loved walking in the Lake District but we have more recently come to understand what it costs the National Trust to look after these very special places for us all. So, when walking around the iconic beauty spot, Tarn Hows, we decided that we wanted to do something to help.

'There were no real facilities in place for visitors and we wanted to make sure that people like us could enjoy the place to its full potential. Working with the National Trust, we have managed to create a new environmentally friendly visitor reception and toilet block, complete with sedum roof!

We really enjoy giving this way and have since been on some lovely events and met some very interesting people'

Mr Alan and Mrs Pat Parfett, Cheshire

The new building that includes an education room was opened in May 2008. Providing WCs at a rural site is an environmental challenge but this one uses a low water use system, is clad with locally sourced larch and has a growing sedum roof.
The much-needed education room contains information and interactive displays about the fascinating history and ecology of the area, including an artwork of ceramic tiles depicting the trees of Tarn Hows.